Franšiza se umorila: Disney je potvrdio da su Ratovi zvijezda na pauzi!

Bog Iger, direktor Disneyja, rekao je na sastanku dioničara da će novi filmovi Ratova zvijezda biti stavljeni na svojevrsnu pauzu

Disney je objavio da stopira nove nastavke Ratova zvijezda i da okreće pozornost na spin-off TVserije iste franšize. Bog Iger, direktor Disneyja, rekao je na sastanku dioničara da će novi filmovi Ratova zvijezda biti stavljeni na svojevrsnu pauzu, te da će Disney fokus okrenuti prema televizijskom programu.

Iza Disneya je prometno razdoblje u kojem je medijski gigant objavio niz filmova Ratova zvijezda, među kojima su i Rogue One iz 2016. i film Uspon Skywalkera iz 2019. godine, a oba su bila razočaranja po zaradi u kinima.

Disney ima nekoliko TV projekata u radu za svoj streaming servis Disney +, koji se u Velikoj Britaniji i ostalim zapadnoeuropskim zemljama pokreće u ožujku.

Na sastanku je također otkriveno da je Disneyjeva nova streaming platforma već sada osigurala 28,6 milijuna pretplatnika, što je znatno više od 26 milijuna koliko ih je bilo prije Nove godine.