Radikalne mjere djeluju: Londonska policija zaletava se automobilima u kriminalce na skuterima!

Otkako su se policijski službenici počeli zabijati u lopove s automobilima, broj kriminalnih aktivnosti na skuterima pao je za 22.4 posto

Kad je u studenome 2018. godine londonska policija objavila da će se automobilima zaletavati u kriminalce na skuterima, mnogi su počeli protestirati. Laburistička članica parlamenta Diane Abott čak je naglasila:

– Ovo je opasno! Policajci nisu iznad zakona!

S druge strane, kriminalci na skuterima postali su prava pošast i samo u godinu dana, od lipnja 2017. do srpnja 2018. u glavnom gradu Velike Britanije zabilježeno je 11.395 krađa na skuterima. Kriminalci napadaju pješake… Od njih traže novac, mobitele i dragocjenosti te nakon krađe bježe na skuterima. Krađe se najčešće događaju ispred stanica podzemne željeznice.

Londonska policija je objavila da radikalne mjere djeluju. Naime, otkako su se policijski službenici počeli zabijati u lopove s automobilima, broj kriminalnih aktivnosti na skuterima pao je za 22.4 posto.

Cijela je akcija nazvana Operation Venice, a uključuje i korištenje posebnog forenzičkog spreja tijekom potjera, kojeg je nemoguće isprati s robe, tijela ili motocikla (policiji je kasnije lakše tražiti kriminalce) te prostiranje šiljaka na ceste koji buše gume motociklistima-kriminalcima. Posljednja mjera je sudar policijskog vozila i mopeda.