Posljedice pandemije koronavirusa: Universal će sve svoje filmove paralelno s kino distribucijom prebaciti i na digitalne platforme!

Universalovo digitalno iznajmljivanje će koštati 20 dolara, što je oko pet puta više od standardne cijene od 3,99 dolara na Amazonu

Universal Studios, počevši od ovog petka, planira objaviti neke od svojih najnovijih filmova koji su još uvijek u središtu pozornosti, među kojima su  Nevidljivi čovjek, Lov i Emma, na digitalnim platformama gdje ćete ih moći iznajmiti za 20 dolara. Nadalje, nadolazeći film Trolovi: Svjetska turneja koji je u kinima trebao biti objavljen 10. travnja, sada će se također moći iznajmljivati na zahtjev istog dana kada dođe u kina.

Najava dolazi nakon povijesno lošeg vikenda u kino blagajnama, od kojih su ukupne brojke donijele samo 55,3 milijuna dolara, što predstavlja najgoru brojku u ovom tjednu u godini čak od 1995. godine.

Od trenutno aktualnih kino filmova Universal Studiosa, Nevidljivi čovjek i Ema, zabilježili su pad od 60, odnosno 72 posto samo u odnosu na prošli vikend, a brojke će se ovog vikenda vjerojatno još i pogoršati jer sve veći broj država zatvara u potpunosti svoja kazališta i kino dvorane kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Glavni kino lanci u SAD-u, poput AMC-a i Regala, također planiraju ograničiti nazočnost gledatelja za 50 posto na mjestima na kojima su otvoreni.

Universalovo digitalno iznajmljivanje će koštati 20 dolara, što je oko pet puta više od standardne cijene od 3,99 dolara na Amazonu, iTunesu i drugim digitalnim trgovcima. No, i s povišenim cijenama najnovijih kino hitova na digitalnim platformama procjena je da će studiji poput Universala zabilježiti velike gubitke.