Pogledajte najnovija rješenja Seata, Forda, Mercedesa…: Vrijeme je za medicinsku opremu!

Neki dijelovi respiratora potječu od Seatovih automobila, a to su motori brisača vjetrobranskog stakla te vratila mjenjača

Koronavirus zatvorio je proizvodne trake tvornica automobila, ali to ne znači da cijela industrija spava i razmišlja o tamnim (gospodarskim) oblacima koji se gomilaju… Dijelovi autoindustrije u funkciji su zdravstva.

Iz Seata su objavili da su počeli proizvoditi respiratore i to od ukupno 80 dijelova. Zanimljivo, neki dijelovi respiratora potječu od Seatovih automobila, a to su motori brisača vjetrobranskog stakla te vratila mjenjača. Oni se skrivaju ispod limenog poklopca respiratora (na glavnoj slici).

Ford će za General Electric proizvoditi respiratore – 12.000 u travnju te čak 12.500 u svibnju.

General Motors je s Ventecom također dogovorio proizvodnju respiratora.

Mercedesova momčad Formule 1 dizajnirala je u suradnji sa sveučilištem u Londnu poseban uređaj koji može upuhivati kisik u pluća bez respiratora.

Jaguar Land Rover započeo je proizvodnju zaštitnih vizira za zdrastvene djelatnike u Velikoj Britaniji. Viziri su otisnuti pomoću 3D ispisa kako bi podržali napore zdrastvene službe u borbi protiv Covid-19. Uz to, u narednim tjednima će Jaguar Land Rover omogućiti dostupnim CAD datoteke za ostale proizvođače koji imaju 3D printere za proizvodnju.