Otkriće australskih znanstvenika: Lijek kojim se tretiraju svrab i uši u kosi ima veliki potencijal za zaustavljanje koronavirusa!

Istraživanje je provedeno na staničnim kulturama u laboratoriju, a sad slijedi i ključan dio u kojem će se vidjeti kako će utjecati na infekciju koronavirusom kod ljudi

Utrka za cjepivom protiv koronavirusa postala je globlana, ali dok ga dobijemo, čini se, dobro će poslužiti i drugi lijekovi. Australski znanstvenici upravo su objavili studiju u kojoj su zaključili da u suzbijanju infekcije koronavirusom može pomoći i lijek kojim se tretiraju infekcije parazitima – Ivermetacin. Znanstvenici s Monash sveučilišta u Melbournea primijetili su da ovaj lijek može spriječiti replikaciju virusa u organizmu.

– Ustanovili smo da jedna doza može ukloniti RNA virusa u 48 sati – navode znanstvenici.

Ivermetacin se od osamdesetih godina prošlog stoljeća koristi za tretman šuge, ušiju u kosi i sličnih infekcija. Istraživanje je provedeno na staničnim kulturama u laboratoriju, a sad slijedi i ključan dio u kojem će se vidjeti kako će utjecati na infekciju koronavirusom kod ljudi i kolike doze će biti potrebne… Potencijal Ivermetacina je ogroman jer u slučaju njegove aplikacije neće biti potrebni dugi testni periodi određivanje nuspojava u aplikaciji lijeka na ljude.