Prva testiranja šire populacije pokazuju zanimljiv trend: U New Yorku je svaki peti građanin imao koronavirus?!

Guverner Andrew M. Cuomo naglašava da bi ovi podatci mogli značiti da je smrtnost od koronavirusa mnogo manja nego što se to mislilo

Prije nekoliko dana pojavilo se istraživanje Sveučilišta Stanford, koje naglašava da postoji mogućnost da je mnogo više građana zaraženo koronavirusom nego što to brojke pokazuju, a New York Times sad je objavio i preliminarne rezultate seroloških testiranja (količina antitijela na koronavirus). U New Yorku je nasumice testirano 3000 građana, a prvi rezultati pokazuju da bi je toj ‘anketi’ sveki peti građanin bio zaražen (ili je zaražen) koronavirusom.

Guverner Andrew M. Cuomo naglašava da bi ovi podatci mogli značiti da je smrtnost od koronavirusa mnogo manja nego što se to mislilo, odnosno da je čak 2.7 milijuna Newyorčana bilo zaraženo koronavirusom (trenutno je službena brojka o 263 tisuće zaraženih). Važnost seroloških testiranja je i u utvrđivanju popuštanja mjera u ovom višemilijunskom gradu.

S druge strane SAD-a u dvije studije seroloških ispitivanja rezultati su bili veći samo 4 i 5 posto od već provedenih infekcijskih testiranja. Dakle, razlike su mnogo manje nego u New Yorku.