Kontroverze: Michael Moore stoji iza novog dokumentarca u kojem autor kritizira električne automobile i ‘zelenu’ ekonomiju!

U svom dokumentarcu Gibbs navodi da su električni automobili prevara jer ionako u proizvodnji i punjenju baterija koriste električnu energiju koja dolazi preradom fosilnih goriva

Naziv dokumentarca je Michael Moore Presents: Planet of Humans, a ovaj rad već je izazvao brojne kontroverze. Poznati dokumentarist Michael Moore (Ludi za oružjem, Fahrenheit 9/11, Bolesno i Kapitalizam, ljubavna priča) izvršni je producent ovog filma, a autor i redatelj je Jeff Gibbs.

U svom dokumentarcu Gibbs navodi da su električni automobili prevara jer ionako u proizvodnji i punjenju baterija koriste električnu energiju koja dolazi preradom fosilnih goriva. Navodi da je velika Teslina tvornica spojena na lokalnu strujnu mrežu, odnosno da energija za njezin rad ne dolazi od obnovljivih izvora energije.

Autor koristi iste argumente i za druge oblike ekološki prihvatljivih projekta poput energije iz biomase, solarnih panela i sličnoga. Argumenata nema mnogo, a autor tvrdi da je cijeli ekološki pokret koji predvode Al Gore, Elon Musk i Tesla, Vinod Khosla, Robert F. Kennedy Jr., Arnold Schwarzenegger i Michael Bloomberg samo prilika da se cijeli naš planet još skuplje proda. Jedna od teza je da cijeli ovaj pokret služi samo kako bi neke kompanije iskoristile važnu nišu ekološki osviještenih kupaca. Uslijedile u broje reakcije na dokumentarac. Mnogi ovo djelo nazivaju šarlatanskim. Provjerite, pa sami zaključite.