Kako bi izgledao ulazak Yamahe u svijet proizvođača automobila: Sudeći po ovom patentu – odlično!

Zlatni trenutak involviranosti Yamahe u automobilsku industriju je 4,8-litreni V10 za Lexus LFA, jedan od najboljih sportskih automobila u posljednjih 20 godina, koji je razvijao 552 KS

Na ime Yamaha, mnogi će reći motocikli! Ima tu još djelatnosti, ali japanski proizvođač nije trgovac mješovitom robom, koji u svom asortimanu ima tisuće proizvoda. Drže se u Yamahi onoga što znaju, a ekskurzije u svijet automobila su rijetke.

Yamaha je razvila V6 motor za Ford Taurus sredinom osamdesetih, a tu je V8 motor iz 2005. godine, koji je završio u Volvo XC90 te S80. Zlatni trenutak involviranosti Yamahe u automobilsku industriju je 4,8-litreni V10 za Lexus LFA, jedan od najboljih sportskih automobila u posljednjih 20 godina, koji je razvijao 552 KS.

Yamaha je imala i neke automobilske koncepte, ali oni nisu konkretizirani. Posljednji u nizu je patent iz 2018. godine (na slikama) za sportski dvosjed, koji podsjeća na Lotus Exige. Pretpostavlja se da je ovaj automobil trebao biti na električni pogon. Međutim, Yamaha je objavila da odustaje od cijelog projekta pa ovaj patent ostaje smo – vizija!