Aktivni izleti: Biciklirajte Velebitom i čarobnom Likom, uz popuste!

U petak 12.06. predviđene su vođene bike & hike ture na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice

Biiciklirajte Velebitom i čarobnom Likom, uz popuste!

Srce Velebita pedalira i u 2020.

Vrijeme je za dobre vijesti, a one su uvijek vezane uz projekte mobilnosti udruge Srce Velebita! Udruga je u razdoblju od kraja svibnja do sredine rujna osmislila tri biciklijade i jednu MTB utrku na području Parka Velebit i općine Lovinac.

Sljedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, uz sve nužne mjere opreza i zaštite od COVID-19, prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTB od 12.-14.6.2020. (vikend nakon Tijelova)

U petak 12.6. predviđene su vođene bike & hike ture na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela koji ostavljaju bez daha.

U subotu 13.6. su ponuđene tri vođene biciklističke ture: 1) premijerni 78 km dugački „majstorski ciklus“ samo za vrhunski spremne bicikliste koji s pravom nosi ime Srce Velebita Epic; 2) 43 km srednje teške, ali tehnički zahtjevne stazaekoja nagrađuje veličanstvenim pogledima, stoga nazvana Winnetou (iz Like preko Velebita na more) i 3) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke i niz bistrih potoka imena River Deep Mountain High.

U nedjelju 14.6. u ponudi su Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard, 55 km divljinom Velebita (MTB i gravel poslastica) te Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express (19.-21.6.)- bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu avanturu veličanstvenim Velebitom!

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26.-30.8.) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih maratonaca Srca Velebita ulaze u povijest.

Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (11.-13.9.) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine garantiraju i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove!

Više informacija, prijave, fotografije, i GPX tragovi na: www.outdoorlab.hr

HAK Preporučuje partneri i pogodnosti za učesnike biciklijade:

Hostel Sv. Rok

svega 2 km od izlaza Sv. Rok sa autoceste A1, otvoren je cijele godine i raspolaže sa 12 višekrevetnih soba s privatnim kupaonicama. U sklopu hostela radi restoran i bistro sa terasom sa pogledom na Velebit. U okruženju se nalazi 250 km označenih biciklističkih staza, memorijalni muzej Nikole Tesle, Cerovačke pećine, Nacionalni park Paklenica i NP Plitvička jezera. Prve plaže – Rovanjska i Starigrad od hostela su udaljene 20 minuta.

Popusti za članove HAK-a: 10% na usluge smještaja i hrane

Ulica Sv. Roka 2, 53244 Sv. Rok, 099 340 2410, info@hostelsvetirok.com, www.hostelsvetirok.com

Izletište Cvituša

Na 6 kilometara od izlaza Sveti Rok, A1 u Lovincu nalazi se popularno izletište i sanjkalište Cvituša. U sklopu izletišta svakodnevno je otvoren Medo bar i restoran na čijoj velikoj terasi možete probati ličke gastronomske specijalitete te mala suvenirnica. Za sve avanturiste na izletištu Cvituša je uvijek spreman zip-line, rent a bike usluga s MTB biciklima, ljudski stolni nogomet, boćalište te teren za mali nogomet. Popusti za članove HAK-a: 10 % na usluge zip line, rent a bike, organizacija bike i hike izleta. Info: 099 272 5095

Hotel Vicko «««, Villa Vicko«««« i restoran „4 Ferala“

Starigrad-Paklenica   

Vrhunske usluge s pola stoljeća obiteljske tradicije!

Stalni popusti za članove HAK-a:

10 % popusta kod gotovinskog plaćanja na noćenje s doručkom u Hotelu Vicko i Villi Vicko;

10 % popusta kod kartičnog plaćanja na večeru u restoranu „4 ferala“;

15 % popusta kod gotovinskog plaćanja na večeru u restoranu „4 ferala“.

Informacije i rezervacije: tel. 023 369 304, fax 023 359 191, e-mail: info@hotel-vicko.hr

Hotel Vicko, Jose Dokoze 20, 23244 Starigrad-Paklenica   www.hotel-vicko.hr

 Protea Sport

Vrhunski Specialized i Kross bicikli, cjelokupni program odjeće, obuće i opreme.

Akcija za učesnike biciklijade: -15% na biciklističke kacige

Stalni popusti za članove HAK-a:

15% na redovne cijene bicikala

15% na redovne cijene kompletne opreme, dijelova i odjeće

20% na redovne cijene Salomon odjeće i obuće.

* Popusti se ne zbrajaju sa akcijama i sniženjima.

Protea-Sport, Zagrebačka cesta 205, Zagreb, www.proteasport.hr tel. 01/4611-222.

Ghetdalus Optika d.d. Zagreb

Svim učesnicima biciklijade popust -10% na cjelokupni asortiman Ghetluds optike (dioptrijske naočale, leće, sunčane naočale, sportske naočale i dr.)

Poslovnice Ghetldus Optike d.d. u Republici Hrvatskoj: https://www.ghetaldus.hr/group/10/Poslovnice

ANET autodijelovi

 Svim učesnicima biciklijade popust 20% za kupnju autodijelova iz prodajnog asortimana

  • 25% na amortizere i opruge Monroe, akukumlatore Black Line, Varta i Fiamm, Ate kočione sisteme i setove distribucije
  • 27% na motorna ulja i sve filtere

www.anet.hr anetinfo@anet.hr

Web shop SJAJNO.HR

 Svim učesnicima biciklijade SJAJNO.HR odobrava:

  • 35% popusta na vrhunsku američko ABRO kozmetiku (auto, kućanstvo,gume…)
  • 10% na sve redovne cijene (Sonax i dr…)

Web kod za popust na Http://www.sjajno.hr: VELEBIT