Nova zastrašujuća funkcionalnost: Američka vojska objavila je video snimku aviona F-35 koji izbacuje nuklearnu bombu!

B61-12 je teška oko 320 kilograma, može biti strateško i taktičko oružje, snage je do 50 kilotona, a ima i mogućnost odgođenog djelovanja

Ako i dalje mislite da ste Jeans generacija i svijet gledate jednostavnom optikom Šomijevog i Đimijevog hita (Neki to vole vruće), ostavite svaku nadu negdje drugdje. U svijetu je trenutno više od 14.000 nuklearnih bojevih glava, a Amerikanci su se upravo potrudili svom razornom arsenalu dodati još jedan artikal, odnosno funkcionalnost. Novi stealth lovac F-35 ima mogućnost izbacivanja gravitacijske nuklearne bombe B61-12, a to je i demonstrirano na ovom video sadržaju koji je prikladno podijeljen svijetu na You Tubeu. Cilj ovakvih akcija nije tajiti – ako možete nešto uništiti, onda o tome morate obavijestiti one koje bi to trebalo zanimati.

Dakle, u prvoj vježbi F-35 je iznad pustinje u Nevadi izbacio B61-12 sa svim funkcionalnim elementima, osim nuklearnog. Oni su, na sreću, simulirani jer Zemlji, uza sve probleme, ne treba još jedna nuklearna eksplozija. Bomba je izbačena s visine od 3.2 kilometra i do tla je putovala 42 sekunde.

Inače, B61-12 je teška oko 320 kilograma, može biti strateško i taktičko oružje, snage je do 50 kilotona, a ima i mogućnost odgođenog djelovanja, odnosno probijanja struktura pa kasnije aktivacije… Ona će biti na popisu naoružanja brojnih aviona (F-15 već ima opciju nošenja te bombe), a Amerikancima je bilo važno da F-35 bude jedna od platformi za njezin prijenos i izbacivanje iznad cilja. Naime, riječ je o stealth lovcu koji bombu nosi u zatvorenom kontejneru.