Letovi za nigdje: Zrakoplovne kompanije imaju novu ponudu!

Ukrcate se na avion, on poleti, u zraku je par sati, za to vrijeme vam serviraju hranu i pogledate neki film te vas na kraju vrate na aerodrom s kojeg ste krenuli

S pandemijom koronavirusa neki poslovni modeli osuđeni su na stagnaciju, a drugima je posao procvjetao. Ljudi koji su do jučer izrađivali zaštitne maske u prostorima nalik malo većim garažama sada su milijarderi, a turistički radnici u europskim skijaškim središtima sada pregledavaju video snimke s nadzornih kamera iz 2019. godine i s čežnjom se sjećaju Hrvata koji jure padinama iz zabavljaju se uz kuhano vino i hitove Mladena Grdovića na terasama hotela.

Zrakoplovstvo je jedna od najpogođenijih grana industrije. Nebo iznad zemaljske kugle neuobičajeno je mirno, a spokoj remeti tek pokoji avion na ključnim linijama. U neke države zbog mjera za suzbijanje pandemije teže je ući nego u trezor američkih rezervi zlata. Što učiniti u tom slučaju? Neke kompanije nude jedinstvenu ponudu, tzv. Flights to nowhere ili Letovi za nigdje. Ukrcate se na avion, on poleti, u zraku je par sati, za to vrijeme vam serviraju hranu i pogledate neki film te vas na kraju vrate na aerodrom s kojeg ste krenuli. Posljednji u nizu s tom ponudom je Korean Air i njegov div Airbus A380.

Četveromotorni gigant će poletjeti iz Incheona, krenuti prema Istočnom moru, Busanu, otoku Jeju te se okrenuti i vratiti na mjesto polaska. Prvi let je na rasporedu 27. veljače, a interesa, navodno, ima.