Moskva u metrou ima tehnologiju prepoznavanja lica: ‘Snimljeno’ je već 900 kriminalaca!

Direktor sigurnosti metroa u Moskvi, Andrei Kichigin, objašnjava da tehnologija prepoznaje samo ljude s tjeralica

O tehnologiji prepoznavanja lica lome se koplja – oni koji je uvode tvrde da je to nešto najbolje što nam se dogodilo od izuma četkice za zube i da će imati veliki utjecaj na sociološko-sigurnosnu higijenu našeg društva, a drugi, pak, misle da je to veliki iskorak u provođenju totalitarnih nauma vlasti pod čiji okriljem ti uređaji krase zgrade, parkove i slična mjesta. Uglavnom, javili su se iz Moskve s otkrićem da je tehnologija prepoznavanja lica instalirana u stanicama metroa zaslužna za prepoznavanje i hvatanje čak 900 kriminalaca od rujna prošle godine. Među njima su lopovi, palikuće, dileri i slični pripadnici polusvijeta koji živi mimo pozitivnih zakonskih normi.

Direktor sigurnosti metroa u Moskvi, Andrei Kichigin, objašnjava da tehnologija prepoznaje samo ljude s tjeralica te da su ostali sigurni. Također je izjavio da Moskovljani mogu zahvaliti ovim uređajima i zbog pronalaska izgubljene djece, njih dvadeset i petoro.

Do kraja 2021. godine pomoću ove tehnologije moći ćete platiti i vožnju u metrou. Uređaj će prepoznati vaše lice – spojiti ga s računom i skinuti vam odgovarajući iznos… Divan novi svijet, na kojoj stanici se izlazi?