Veliko pojačanje za F-16 70/72: Američki lovac u elektroničkom ‘oklopu’!

Viper Shield bit će raspoređen i na konfiguracijama zrakoplova F-16, koje se isporučuju savezničkim zemljama na Bliskom Istoku te u Aziji i Europi

Proizvođač lovačkog aviona F-16, Lockheed Martin, konstantno unaprjeđuje svoj proizvod i unatoč dolasku novih aviona, ovaj klasik ostat će u uporabi i proizvodnji još desetljećima. Tako će F-16 Viper (Block 70/72) uskoro dobiti još jedno veliko pojačanje. Lockheed Martin će u avion ugraditi novi sustav elektroničkog ratovanja kako bi ga zaštitio od radara i elektroničkih prijetnji. Lockheed Martin zadužio je L3Harris za razvoj sustava. Predviđeno rješenje je evolucija Viper Shielda tvrtke, koji je ugrađivan dosad, a trebalo bi osigurati virtualni elektronički štit oko zrakoplova, koji može zaštititi pilota i zrakoplov svaki put kad se otkrije radarska prijetnja, uključujući i pokretanje protumjera.  

Viper Shield bit će raspoređen i na konfiguracijama zrakoplova F-16, koje se isporučuju savezničkim zemljama na Bliskom Istoku te u Aziji i Europi.