Citroën 2 CV s minimalnom kilometražom: 39 godina staro vozilo prodaje vlasnik koji ga vozio samo jedanput!

Prema procjeni aukcijske kuće, Citroën će postići cijenu između 30.000 i 55.000 eura

I to je to, parkirao ga je u garažu i ostavio sve do danas, kada ga je odlučio prodati. Citroën 2 CV prodaje se na francuskom aukcijskom portalu Aguttes koji bi u 40 godina putovao samo 39 kilometara. Prešao je udaljenost od salona do vlastitog doma – to je 30 kilometara, a treba dodati i 9 kilometara s koliko je kupio vozilo. Vjerojatno je to rezultat vožnje između različitih tvorničkih stanica i kratke probne vožnje kojoj su bili podvrgnuti svi novi automobili u to vrijeme, prije odlaska kupcu.

Istaknut crno-crvenim rasporedom boja, Citroën 2CV 6 Charleston debitirao je 1980. na salonu automobila u Parizu. Tada je plan bio napraviti ograničenu seriju Charlestona od samo 8000 primjeraka, ali uspjeh je bio toliko velik da je Citroën ovaj novi model odlučio standardno uvrstiti prodaju.

 

G. H. iz Maine-et-Loirea u Francuskoj 1981. godine naručio je Citroën s posebnim naplatcima i dobio ga 1982. Zatim je parkirao automobil pored svog Citroëna DS  i preko njega stavio pokrivač. Nikada ga više nije vozio.

Aukcijska kuća nije ponovno pokrenula motor (pitanje je može li se to i učiniti), ostavljajući automobil u istom stanju kao i onog dana kad je 1982. napustio salon. Prema procjeni aukcijske kuće, Citroën će postići cijenu između 30.000 i 55.000 eura. Nije jasno zašto se automobil sada prodaje na aukciji, niti zašto ga vlasnik nikada nije vozio.