VIDEO: Pogledajte istovremeno rušenje čak 15 nebodera!

Zona eksplozije pokrivala je približno 500.000 četvornih metara površine, a oko 2000 kućanstava u susjedstvu evakuirano je zbog eksplozije

Neki događaji su toliko impresivni da ih vrijedi vidjeti. Video na YouTubeu prikazuje rušenje 15 zgrada na jugozapadu Kine. Ove zgrade bile su dio nedovršenog projekta Faze II Liyang Star Cityja u Kini. Započet 2011. godine, ovaj projekt je doživio česte prekide čak i nakon što se promijenilo vlasništvo. Čak i nakon vladine intervencije, projekt se nastavio tek krajem prošle godine, kada je jedna tvrtka otkupila prava na nekretninu uz naknadu od 979 milijuna juana (154 milijuna dolara).

Lokalni mediji izvijestili su da je tvrtka za prodaju nekretnina utvrdila da je kašnjenje u izgradnji značilo da projekt ne može zadovoljiti trenutne zahtjeve tržišta. Osim toga, temelji zgrada bili su izloženi kišnici i nisu se mogli popraviti. Stoga je donesena odluka o rušenju zgrada eksplozivom.

Zona eksplozije pokrivala je približno 500.000 četvornih metara površine, a oko 2000 kućanstava u susjedstvu evakuirano je zbog eksplozije. Na mjesto eksplozije postavljeno je 4,6 tona eksploziva i to na  85.000 točaka. Bilo je potrebno 45 sekundi da se svi tornjevi prizemlje.

Jedan neboder ostao je stajati, ali će i njega naknadno srušiti…