Američke zvijeri: Kamioni pokretani mlaznim motorima koji postižu više od 600 km/h!

Fordov vatrogasni kamion iz 1940. opremljen je dvostrukim mlaznim motorima Rolls-Royce Bristol Viper i postiže 655 km/h

Amerika je mjesto na kojem je sve moguće, a široka prostranstva i tehnologija očigledno inspiriraju brojne entuzijaste. Ovi kamioni koje izrađuje Nealu Darnellu, bivši agent nekretninama, tipično su američka priča, a opet, uključuju visoku razinu inženjerstva jer montirati mlazni motor na kamion možda i nije problem, ali održati ga na ravnoj liniji pri više od 600 km/h – jest.

Očaran mlaznim motorima, Neal je ugradio jedan na Chevroletov pick-up  i  rezultat je Flash Fire Chevy. Ovaj mlazni pick-up koji iza sebe ostavlja vatrenu kuglu može se pohvaliti motorom od 12.000 konjskih snaga i s lakoćom može ubrzati 563 km/h, pa čak i postaviti maksimalnu brzinu 603 km/h u zračnoj bazi Tyndall na Floridi. Kad je Nealov sin Chris shvatio da može ići još dalje ugradio tri mlazna motora J34-48 Pratt & Whitney iz aviona američke mornarice u kamion kako bi dobio kombiniranih 36.000 KS.

Motori zajedno stvaraju potisak od 9525 kg što je omogućilo Shockwaveu da postigne brzinu od 605 km/h.  Iz garaže Darnell također dolazi jedno od najbržih vatrogasnih vozila, AfterShock. Fordov vatrogasni kamion iz 1940. opremljen je dvostrukim mlaznim motorima Rolls-Royce Bristol Viper. S više od 24.000 KS, ovo vatrogasno vozilo ima samo jedan problem. Ostavlja za sobom vatreni mlaz dok juri 655 km/h i mora se ograničiti samo na trkaće staze.