Coldplay kreće na ekološku turneju: Za svaku prodanu ulaznicu sadimo drvo!

Ekološke mjere koje će sadržavati njihova turneja uključuju smanjenje emisija za 50 posto usporedno s zadnjom turnejom 2016./2017.

Odgođena 2019., turneja britanskog benda Coldplay započinje u ožujku 2022. s velikim naglaskom na očuvanje prirode. Bend će promovirati svoj posljednji album Music Of The Spheres, a koncerti će biti napajani sa stopostotnom obnovljivom energijom.

Kada su iz benda govorili o ideji iza turneje, naglasili su da je sviranje uživo i povezivanje s publikom razlog zašto postoje kao bend.

– Godinama planiramo ovu turneju i uzbuđeni smo svirati pjesme koje smo godinama stvarali zajedno. U isto vrijeme, svjesni smo toga da naš planet prolazi kroz klimatsku krizu, stoga smo posljednje dvije godine proveli savjetujući se s klimatskim stručnjacima kako bi ova turneja bila što više održiva – poručili su iz Coldplaya.

Ekološke mjere koje će sadržavati njihova turneja uključuju smanjenje emisija za 50 posto usporedno s zadnjom turnejom 2016./2017., koristeći stopostotnu obnovljivu energiju sa solarnim instalacijama na svakom koncertu. Obožavatelji koji će na koncert putovati javnim prijevozom dobit će popust, a bend će donirati 10 posto zarade organizacijama koje se bore protiv klimatskih promjena. Najzanimljivije, za svaku prodanu ulaznicu posadit će jedno drvo.

Turneja započinje 18. ožujka na Costa Rici, a Coldplay će postati prvi bend koji će zasvirati na nedavno obnovljenoj Climate Pledge Areni u američkom Seattleu, prvom stadionu s nultom stopom emisija ugljika u cijelome svijetu. U Hrvatskoj neće svirati, no najbliže što ih netko može doći poslušati su Bruxelles i Pariz.