Paul McCartney: Nisam kriv za raspad The Beatlesa!

Poznato je da su u tom svjetski popularnom britanskom sastavu tenzije rasle dugo vremena te je razlaz članova bio neizbježan

Tek nedavno prebolio sam veliku zabludu da sam ja kriv za raspad The Beatlesa, priznao je nedavno Paul McCartney u intervjuu kojeg je dao povodom izlaska njegove nove knjige The Lyrics.

– Mislim da je najveća zabluda bila da sam ja rastavio Beatlese i živio sam s time jako dugo. Kada naslov jednom izađe, ostaje. Tek sam nedavno prebolio to, priznao je poznati Beatle.

Poznato je da su u tom svjetski popularnom britanskom sastavu tenzije rasle dugo vremena te je razlaz članova bio neizbježan. John Lennon izvijestio je članove benda u studenom 1969. da napušta Beatlese, a godinu kasnije McCartney je objavio solo album. U objavi medijima tada je oglasio da više nije član Beatlesa i tako svijetu objavio veliku vijest, što su mu mnogi tada zamjerili.

Unatoč svim pričama i poluistinama, McCartney je poručio – jednostavno to morate zaboraviti.

Opisao je kako je uživao na ljetovanju u Grčkoj kao mladić kada su Beatlesi u Engleskoj stjecali popularnost i kako tada nitko nije znao tko je on, no već godinu kasnije sve se promijenilo.

– Tada sam morao donijeti odluku: ili odustaješ od glazbe ili ćeš živjeti s time što zovu slava? Odlučio sam živjeti s time i morao sam naučiti nositi se s time, a to je ono što i danas radim.

Intervju je zaključio riječima kako nikada nije stigao kazati Lennonu da ga voli.