Pogled u (moguću) budućnost: Ovako bi svijet izgledao s otopljenim polarnim ledenim kapama!

Ako se dogode lošiji scenariji u pogledu emisija, razina mora bi mogla porasti i do jednog metra zbog topljenja polarnih ledenih kapa

Rastuće temperature, topljenje polarnih kapa, porast razine mora – klimatske promjene imaju dramatične posljedice. Simulacija pokazuje koji su dijelovi svijeta pod kopnom nakon otapanja polarnih kapa. Za naše otoke i obalu, na primjer, stvari također ne izgledaju dobro.

Prošlogodišnja studija Instituta Alfred Wegener (AWI) iz Bremerhavena pokazala je da bi globalna razina mora do kraja stoljeća mogla porasti i do 39 centimetara ako globalno zatopljenje ostane konstantno, navodi to internetski znanstveni kanal austrijske televizijske kuće science.ORF.at.

Ako se dogode lošiji scenariji u pogledu emisija, razina mora bi mogla porasti i do jednog metra zbog topljenja polarnih ledenih kapa, a to ima razorne učinke na naš planet.

YouTube video s platforme za vijesti Business Insider pokazuje kako bi svijet izgledao bez Sjevernog i Južnog pola. Mnogi veliki gradovi poput Sydneya, Bruxellesa, Londona, Šangaja i Buenos Airesa te čitavih regija, poput američke države Floride potonule bi pod vodenim masama.