Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa obilježava se 21. studenoga 2021.!

Ovogodišnje, 26. po redu međunarodno obilježavanje događa se 21. studenoga 2021. a naglasak stavlja na smanjenje brzine cestovnog prometa

Treće nedjelje u studenom svake godine obilježava se Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa. Neki od ciljeva obilježavanja su prisjetiti se ozbiljnosti globalnog problema stradavanja u cestovnom prometu, prisjetiti se stradalih i ozlijeđenih te njihovih obitelji, priznati ključni doprinos žurnih službi u smanjenju posljedica, zagovarati bolju pomoć žrtvama cestovnog prometa i njihovim obitlejima.

Ovogodišnje, 26. po redu međunarodno obilježavanje događa se 21. studenoga 2021. a naglasak stavlja na smanjenje brzine cestovnog prometa koje ima potencijal smanjivanja stradavanja, posebno pješaka i drugih ranjivih sudionika cestovnog prometa.

Hrvatski autoklub poziva sve na ulaganje dodatnih napora i osobni doprinos sigurnijem prometu kao vozčai, biciklisti ili pješaci.

S obilježavanjem je 1995. počela Europska federacija žrtava cestovnog prometa (FEVR), a odlukom Skupštine Ujedinjenih naroda od 2005. ono se provodi širom svijeta.

Više informacija dostupno je ovdje: https://fevr.org/world-day-of-remembrance/  https://worlddayofremembrance.org/#info ili https://www.un.org/en/observances/road-traffic-victims-day

Pogledajte naš film…