Propisi su propisi: Policija je mali motorizirani hladnjak prevozila na velikom vozilu vučne službe!

Vozač nije imao dozvolu, a hladnjak je klasificiran kao neregistrirano motorno vozilo

Zanimljva priča dolazi iz Victorije a u Australiji. Policija tvrdi da je uočila 25-godišnjeg muškarca kako vozi motorizirani hladnjak na pločniku u Kerangu, ruralnom gradu otprilike 280 kilometara sjeverozapadno od Melbournea. Vozač nije imao dozvolu, a hladnjak je klasificiran kao neregistrirano motorno vozilo. Policija zaplijenila vozilo na 30 dana, a komičan je način njegova odvoženja – ne velikom vozilu vučne službe.

Policijska objava na Facebooku citira propis o motoriziranim uređajima za osobnu mobilnost koji se prvenstveno odnosi na Segwaye, hoverboarde i druga sredstva. Slični propisi u Victoriji postoje i za romobile. Svi električni romobili zabranjeni su na cestama i pješačkim stazama osim ako imaju maksimalnu brzinu manju od 10 kilometara na sat i 200 W ili manje snage.

Uglavnom, hladnjak sa 2,5 KS klasificiran je kao motorno vozilo. Zbog toga je zabranjeno koristiti ga na pješačkim stazama. No ne može se koristiti na cesti jer ne zadovoljava australska jer nema svjetla, ogledala i registracije na cesti. Vozač je završio s prekršajnom prijavom.