Otkriven je BMW XM: Ovako Bavarci doživljavaju sportsku eleganciju!

BMW ne spominje motor, ali već otprije je poznato da će u XM biti ugrađen V8 benzinac i električni motor, koji zajedno kreiraju 750 konjskih snaga i 999 Nm okretnog momenta

Prije par dana čitali smo vijest da su se BMW i Citroën dogovorili oko naziva XM. Francuzi su odobrili Nijemcima da koriste ime koje je nosio njihov luksuzni i avangardni model XM, a u BMW-u su najavili da će ga preuzeti veliki sportski SUV. Sada, kad je otkriven koncept XM-a, možda će u Citroënu tražiti svoje ime natrag jer ovaj div na kotačima izgleda, blago rečeno, čudno i to ne na uzbudljivi način njihova XM-a, nego samo – čudno.

S ogromnim bubrezima, skrivenim prednjim glavnim svjetlima, stražnjim krajem s uspravnim ispušnim cijevima i, općenito, stavom cestovnog huligana, BMW-ov XM ima malo zajedničkoga s Citroënovom futurističkom elegancijom.

BMW ne spominje motor, ali već otprije je poznato da će u XM biti ugrađen V8 benzinac i električni motor, koji zajedno kreiraju 750 konjskih snaga i 999 Nm okretnog momenta. BMW bi mogao prijeći oko 80 kilometara samo na struju.

Ovaj automobil mnogima će se svidjeti (pogotovo kupcima u arapskom svijetu, Rusima…), prodavat će se, a neki ljubitelji BMW-a sigurno će se ponadati da će dizajneri promijeniti određene konture za serijsku verziju. Mali su izgledi za to jer BMW malo mijenja kada prikaže koncepte koji su blizu produkcijskim verzijama, pogotovo stoga što je i unutrašnjost vrlo blizu serijskoj…