Opasnost u prometu? Tesla omogućuje otvaranje igrica dok je vozilo u pokretu!

U Teslinim automobilima odnedavno je u vožnji moguće igrati Solitaire, pucačinu Sky Force Reloaded i stratešku igru pod nazivom The Battle of Polytopia: Moonrise

Američki proizvođač automobila Tesla revolucionirao je svijet električnih automobila učinkovitim modelima i ima očiglednu prednost pred većinom konkurencije. No često se ime tvrtke spominje i u kontekstu koji nije isključivo pozitivan, a The New York Times piše o jednom slučaju koji bismo mogli karkaterizirati dvojbenim.

U Teslinim automobilima odnedavno je moguće igrati Solitaire, pucačinu Sky Force Reloaded i stratešku igru pod nazivom The Battle of Polytopia: Moonrise. Ove tri igrice nisu zaključane kad je vozilo u pokretu, a tvrtka se mudro ogradila (svi proizvođač automobila treba dobre pravnike) pisanim upozorenjem kad se, na primjer, na zaslonu infotainment uređaja otvara Solitaire (Pasijans).

– Pasijans je igra za sve, ali igranje dok je automobil u pokretu samo je za putnike.

Tako su riješili pravni aspekt i vjerojatno otklonili mogućnost tužbi, ali znate i sami da će ove aplikacije intrigirati brojne vozače te da je igranje u vožnji iznimno opasna aktivnost, koja može ugroziti vozača i sve ostale sudionike u prometu. Također, čeprkanje suvozača po ekranu multimedije dok vozite, geste i reakcije na akciju u igricama također remete koncentraciju vozača.

Tesla i Elon Musk nisu odgovorili na upit The New York Timese i komentirali što žele postići s ovim igricama, koje je moguće otvoriti i u vožnji. Procjena je da će se ovim aplikacijama baviti i američka regulatorna tijela…