Kao kod benzinaca i dizelaša: Zbog praznog akumulatora neće krenuti i električni automobil!

Akumulator u električnom vozilu može se isprazniti iz mnogo razloga, uključujući duže stajanje ili kvar u krugu punjenja automobila

Uz visokonaponske baterije koje daju snagu motorima električnih vozila, svako električno vozilo također ima 12-voltnu bateriju koja održava rad električnog sustava te svjetala (naprednih funkcija), daljinskog otljučavanja/zaključavanja vrata kada je automobil isključen. Dakle, isto kao i kod benzinaca i dizelaša. Struja iz akumulatora nužna je za završetak strujnog kruga velike baterije. Kada se automobil uključuje akumulator obavlja sigurnosnu provjeru i spaja veliku bateriju na pogonski sustav.

Kao i kod vozila s motorom s unutarnjim sagorijevanjem 12-voltna baterija EV-a može se isprazniti i spriječiti pokretanje automobila. Akumulator u električnom vozilu može se isprazniti iz mnogo razloga, uključujući duže stajanje ili kvar u krugu punjenja automobila.

Akumulatorska baterija električnog vozila obično se puni u isto vrijeme kada se automobil puni, a također i kroz električnu struju koja se prenosi iz visokonaponske baterije kada nije spojena na stanicu za punjenje.