Kroz ušicu igle: Superjahtu su od mosta dijelili centimetri!

Galactica koja proazi s minimlanim razmakom od željezničkih mostova svakako je bila prizor za promatranje, ali i rutinski proces za Heesenov tim

Galactica nije samo vodeće plovilo svjetski poznatog nizozemskog brodogradilišta, već je i jedna od najvećih superjahti današnjice, dugačka 80 metara, koju su brojni stanovnici bodrili da prođe kroz uske kanale Sjevernog mora.

Jedan od najuzbudljivijih događaja u svijetu luksuznih jahti bio je početak prvog putovanja Galactice održan početkom ovog mjeseca. Brodogradilište Heesen dalo je uvid u spektakularno putovanje plovila kroz izazovne kanale.

Kanali i mostovi uski su, a masivno plovilo je nekoliko puta zamalo zapelo ili se barem tako činilo. Galactica koja proazi s minimlanim razmakom od željezničkih mostova svakako je bila prizor za promatranje, ali i rutinski proces za Heesenov tim, koji prolazi kroz iste korake sa svakim predstavljanjem nove superjahte. Galactica je sada spremna za posljednja ispitivanja na moru prije nego što bude isporučena svom vlasniku. Nakon što je jedva prošla ispod niskih mostova i čekalo nekoliko puta zbog previsoke razine vode, masivno plovilo je na kraju uspjelo proći.

Raskošni brod ima divovski heliodrom koji se pretvara u zadivljujuće kino na otvorenom. Do 12 gostiju uživat će u brojnim sobama na ovoj prostranoj plutajućoj vili, a u garaži je i mjesto za luksuznu limuzinu. Zanimljivo je da bi divovska Galactica također trebala postati najbrža aluminijska jahta u ovoj kategoriji.

Naravno, i vlasnik i cijena još su obavijeni velom tajne…