Zastrašujuća bliska budućnost: Amerika uskoro raspoređuje robotske pse na granicu s Meksikom?

Psi roboti od 100 funti sada su podvrgnuti testiranju u blizini El Pasa u Teksasu

Posljednjih mjeseci i dana čini se da nas nijedan distopijski igrni film ne može šokirati kao stvarnost u kojoj živimo. Dok se mediji svakodnevno razbacuju terminima ruske vojne invazije na Ukrajinu kao da se radi o nogometnom napadu preko lijevog krila, a ne ozbiljnom sukobu u kojem mogu stradati tisuće ljudi, iz drugog kraja svijeta, SAD-a, stiže uznemirujuća vijest o robotskim psima koje planiraju poslati u ophodnje duž američko-meksičke granice. Znate i sami da je to meki trbuh SAD-a (krijumčarenje droga, ljudi…), a tamošnje vlasti trude se ojačati ga dronovima, stalnim patrolama, naoružanim policajcima, a bivši predsjednik nedavno je sanjao i o velikom zidu.

Nova administracija manje se razbacuje velikim najavama, a više radi na implementaciji metoda koje izazivaju zebnju. Četveronožni roboti nalik na pse korak su bliže raspoređivanju na američko-meksičkoj granici, objavila je američka carinska i granična zaštita (CBP). Prema CBP-u, roboti bi oslobodili ljudsko osoblje nepotrebnog izlaganja visokim temperaturama i drugim prijetnjama duž granice. Partnerstvo s Upravom za znanost i tehnologiju (S&T) i Ghost Roboticsom, proizvođačem robota, omogućilo bi cijelu akciju nadzora.

Psi roboti od 100 funti sada su podvrgnuti testiranju u blizini El Pasa u Teksasu, kako bi vidjeli imaju li ono što je potrebno za akciju. Roboti su testirani u uskim prostorima, visokim temperaturama i neravnom terenu. CBP nije rekao kada možemo očekivati ​​da ovi ljupki psići lutaju granicom, ali roboti će nastaviti trenirati. Roboti su opremljeni svim vrstama kamera i opremom za nadozr granice te brzo dojavljivanje, a, premda to nitko ne spominje, neke tvrtke već su dokazale da ih mogu opremiti i oružjem…