Pravo bogatstvo: Koliko vrijede Volkswagenovi automobili koji gore na brodu Felicity Ace?

Savjetodavna tvrtka za rizike Russell Group procjenjuje da ukupna vrijednost vozila u vozilu premašuje 400 milijuna dolara

Od prošloga tjedna u na području Azora gori brod Felicity Ace, koji je prevozi oko 4000 Volkswagena i Porschea.  Felicity Ace krenuo je na putovanje iz Emdena u Njemačkoj 10. veljače te je trebao biti u SAD-u 23. veljače. Svi članovi posede su spašeni, ali portugalska mornarica javlja da je požar gotovo nemoguće ugasiti, premda to vatrogasni brodovi pokušavaju učiniti. Zapalili su se i električni automobili pa je proces gađšenja još teži.

Procijenjeni trošak požara Felicity Ace mogao bi biti daleko veći nego što se prije vjerovalo zbog visoke vrijednosti luksuznih automobila, objavio neovisni savjetnik za osiguranje Russell Group.

Brod je prevozio otprilike 4000 automobila, uključujući Porschee, Lamborghinije, Audije i VW-e. Teret je uključivao 1100 Porschea i oko 190 Bentleya, od kojih su mnogi po narudžbi kupaca u SAD-u.

Savjetodavna tvrtka za rizike Russell Group procjenjuje da ukupna vrijednost vozila u vozilu premašuje 400 milijuna dolara, plus još 38 milijuna dolara u robi koja nije za vozila. Pod pretpostavkom da su plovilo i cijeli teret za otpis, očekuje se da će taj događaj rezultirati s najmanje 155 milijuna dolara gubitka za VW Grupu, bez obzira na osiguranja.

Brod bi 26. veljače trebao početi gasiti i poseban vatrogasni brod koji je trenutno na putu iz Rotterdama.