Zaštita od metaka: Rusi pokušavaju s postavljanjem drvenih trupaca na kamione!

Na trupcima su urezane karakteristične oznake V koje se povezuju s ruskim vozilima u sektoru

O užasima rata u Ukrajini svjedočimo svaki dan, a slike koje vidimo su grozne. Čini se da su Rusi dio frustracija odlučili iskaliti i na civilnim ciljevima, a Ukrajinci se trude ne olakšati im. Mnogi vojni konvoji su uništeni, a oni koji planiraju voziti dalje počeli su pribjegavati očajničkim mjerama zaštite. Jedna od njih je na kamione montirati drvene trupce i to na prednje dijelove.

Na slikama koje se pojavljuju uglavnom se vide ruski Kamazi na kojima je prikazano nekoliko trupaca strateški postavljenih na prednje branike vozila kako bi ih zaštitili od nadolazećih napada. Na trupcima su urezane karakteristične oznake V koje se povezuju s ruskim vozilima u sektoru. Trupci su vjerojatno namijenjeni zaštiti hladnjaka kamiona od vatre iz malokalibarskog oružja. U ovom slučaju, što je vidljivo na fotografiji, radi se o inženjerijskoj jedinici s natovaranim pontonskim mostom.

Ruske posade ne mogu si priuštiti da im se motori pregriju i ugase, što ih čini otvorenom metom za ukrajinske zasjede. No nije jasno koliko ovaj tip zaštite pomaže, odnosno koliko opsturuira ulazak zraka u hladnjak…