Što u svijetu kažu o padu drona u Zagrebu: Na naslovnicama najvećih medijskih portala nema te vijesti!

Na Zapadu se o ovom incidentu uglavnom ne piše, odnosno vijest pronalazi put samo do perifernih portala...

U velikim svjetskim medijima uglavnom se ne piše o padu drona u Zagrebu ili ona zauzima prostor na perifernim točkama portala. Ovim prilikom nećemo se baviti regijom, nego smo pogledali dalje od toga. Našli smo izvještaj na agenciji Associated News u kojem se spominje da se dron srušio u Hrvatskoj i da vjerojatno dolazi iz Ukrajine. Spominje se izvještaj hrvatskog Vijeća nacionalne sigurnosti i činjenica da je dron došao iz smjera Mađarske (brzinom 700 km/h i na visini 1300 m). U izvještaju se naglašava da je Ukrajina jedina koja ima dron Tu-141 u svom arsenalu. 

Citira se i gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića koji je ustvrdio da nema žrtava. 

International Business Times ponavlja vijest i naglašava da je Ukrajina modernizirala Tu-141 te se naglašava da je više krstareća raketa nego klasični dron, odnosno da prikuplja različite vrste informacija leteći visokom brzinom. 

Američki Fox je informaciju o padu drona objavio na lokalnom kanalu u Memphisu. Kanadski CTV News također prenosi informaciju. Talijanska agencija ANSA iz Beograda (vjerojatno tamo ima dopisnika) piše o padu drona te citira Tylera Rogowaya s američkog portala The Drive, koji je prvi javio o kojem se tipu drona radi.

Vijest su objavili i BBC te Washington Post, ali je nećete pronaći na naslovnicama tih portala. Isto vrijedi i za londonski The Gaurdian, koji penosi vijest o padu drona.

Na Zapadu se o ovom incidentu uglavnom ne piše, odnosno vijest pronalazi put samo do perifernih portala… Čini se da i mediji u državama NATO članicama nisu pretjerano opterećeni ovim čudnim letom, koji je mogao završiti tragično.