Gotovo je s benzincima i dizelašima: Njemačka je potvrdila da se slaže s datumom prestanka njihove prodaje!

Njemačka ministrica okoliša Steffi Lemke rekla je da vladajuća koalicija u Berlinu podržava plan izvršne vlasti EU u svim točkama

Njemačka je dala svoju potporu prijedlogu Europske unije da se od 2035. mogu prodavati samo novi automobili i kombiji s nultim emisijama štetnih plinova – to je i možda najvažnija vijest koja će determinirati budućnost europskog prometa. Njemačka je najutjecajnija članica EU u sketoru prometa i zbog svoje velike autoindustrije. Ministri okoliša EU-a raspravljali su o automobilima i drugim prijedlozima za smanjenje emisija na svom tromjesečnom sastanku u Bruxellesu.

Rasprave o takozvanom paketu Fit for 55, koji ima za cilj provedbu ideje Europske unije o smanjenju stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, postale su posebno oštre posljednjih mjeseci zbog rastućih troškova energije koje je pogoršala ruska invazija na Ukrajinu. Njemačka ministrica okoliša Steffi Lemke rekla je da vladajuća koalicija u Berlinu podržava plan izvršne vlasti EU u svim točkama. Dosad se Njemačka suzdržavala, ali s posljednjim nastupom ministrice čini se da je gotovo.