Svaka roba ima kupca: Netko je ovu hrpu hrđe bez kotača i šasije platio 243.000 eura!

To je jedan od samo 37 proizvedenih primjeraka AC Acea i jedan od 24 primjerka s volanom na desnoj strani

Vlasnik hrpe zahrđalih dijelova, motora i niza dijelova rijetkog klasika AC Acea iz 1963. godine dobio je 243.000 eura na aukciji za njih. Čak nema ni šasije automobila, koja je slučajno bačena…

AC Ace je rijedak automobil, sa zanimljivom poviješću. On je zapravo predak američke Shelby Cobre – sportskog automobila koji je postao ikona, posebno u SAD-u, a njegove dobre kopije danas imaju visoku vrijednost.

Prema AC Owners Clubu, šasija RS5032 sišla je s proizvodne trake AC Cars-a u Surreyu, Velika Britanija, 29. svibnja 1963. To je jedan od samo 37 proizvedenih primjeraka i jedan od 24 primjerka s volanom na desnoj strani, premda se to ne vidi na fotografijama. Ovaj rijetki AC Ace vlasnik je 1979. godine umirovio i rastavio kako bi automobil u potpunosti restaurirao. Međutim, to se nikada nije dogodilo pa su zahrđali dijelovi stajali u šupi 42 godine prije nego što su ponuđeni na dražbi.

Vlasnik je odložio šasiju auta u šupu. Kada je, s vremenom, šupa srušena, tijekom čišćenja šasija je slučajno završila na smetlištu. Ostaci ostataka su prodani prošlog tjedna na aukciji u Duxfordu u Cambridgeshireu (Velika Britanija).

Ovaj primjerak ima Fordov 2,6-litreni šestcilindrični redni motor, a očekuje se da bi nakon restauracija mogao postići visoku cijenu. Naime, jedan primjerak u voznom stanju prošle je godine prodan na američkoj aukciji za 500.000 dolara, odnosno više od 450.000 eura.

Prilažemo vam i fotografiju automobila u malo boljem stanju…