Dovršen je najtanji supervisoki neboder: New York ima novu građevinsku ikonu na rubu Central Parka!

Kako bi izdržao masu najtanjeg nebodera, s omjerom visine i širine od 24:1, Steinway Tower je izgrađen od betona najveće čvrstoće na svijetu

Dovršena je gradnja supervisokog nebodera u New Yorku, poznatog kao Steinway Tower. To je također drugi najviši neboder na zapadnoj hemisferi s visinom od 435 metara. Neboderi viši od 300 metara definirani su kao supervisoki neboderi. Toranj Steinway, koji ima 84 kata i ima ukupno 60 rezidencija, inspiriran je zlatnim dobom nebodera na Manhattanu te prema vrhu ima stepenastu strukturu koja se sužava.

Zgrada također ima bazen od 25 metara te druge luksuzne sadržaje kao što je, na primjer, fitness centar s terasom. Smješten u središnjem dijelu Manhattana u New Yorku, neboder je dizajnirala njujorška arhitektonska tvrtka SHoP Architects. Građevinski radovi počeli su 2014. godine.

Kako bi izdržao masu najtanjeg nebodera, s omjerom visine i širine od 24:1, Steinway Tower je izgrađen od betona najveće čvrstoće na svijetu. Prednji dio nebodera, širine 19 m nalazi, se na 57-oj ulici, a drugi dio, širine 30 m, na 58-oj ulici. Cijene stanova se kreću se od 7,75 milijuna dolara za studio apartman do 66 milijuna dolara za penthouse.

Steinway Tower dio je Billionaires Rowa, dijela New Yorka u kojem žive ljudi oslobođeni svakodnevnih briga, porasta cijena povrća, toaletnog papira i drugih potrepština za domaćinstvo. Neki od njih vjerojatno nikada nisu ni kročili nogom u supermarket i imaju poslugu koja se bavi tim poslovima.