Zapeo je Ever Forward: Brod blizanac Ever Givena već je mjesec dana nasukan u blizini Pasadene!

Za razliku od Ever Givena, koji je ugrozio međunarodni lanac opskrbe i privukao pozornost međunarodnih medija, teretni brod u zaljevu ne ometa plovidbu,

Veliki kontenjerski brod Ever Forward (u vlasništvu tvrtke Evergreen) zapeo je u zaljevu Chesapeake od 13. ožujka. Posljednji potez sprema Američka obalna straža (USCG) i dolazi nakon dva neuspješna pokušaja da se masivni kontejnerski brod oslobodi. Dužnosnici su se u početku nadali da će uspjeti osloboditi teretni brod s tegljačima i vučnim teglenicama bez uklanjanja gotovo 5000 kontejnera sa suhom robom, ali to se pokazalo nemogućim. Sada je plan ukloniti kontejnere s obje strane broda u blizini Pasadene u Marylandu (SAD), prije nego što budu postavljeni na teglenice i prevezeni do morskog terminala Seagirt u Baltimoreu. Nakon što se brod oslobodi s plitkog dna zaljeva, Obalna straža rekla je da će vjerojatno biti odtegljen u Baltimore kako bi provjerila njegovu sposobnost za plovidbu prije nego što mu se dopusti ponovno ploviti.

Teretni brod, inače blizanac Ever Givena koji je blokirao Sueski kanal na nekoliko dana 2021., nasukao se u plitkim vodama u zaljevu Chesapeake, zaglavivši se u blatnjavom dnu zaljeva dok je putovao iz luke Baltimore u Norfolk, Virginiju.

Za razliku od Ever Givena, koji je ugrozio međunarodni lanac opskrbe i privukao pozornost međunarodnih medija, teretni brod u zaljevu ne ometa plovidbu, a brodski kanal otvoren je za jednosmjerni promet.