I kamere griješe, zar ne: Vlasnik sportskog kupea se poprilično iznenadio kad je dobio kaznu…

Očigledno je vozač vučne službe bio prebrz, a kamera je snimila registraciju Alpinea - bez vozača

Prometne kamere su poprilično precizne, ali ni one nisu bez grijeha. Pokazuje to i primjer iz Francuske. Vlasnik Alpinea A110 dobio je na kućnu adresu pisamce od policije. Kada vam stigne prepoznatljiva omotnica ili preporučna pošiljka sa suda znate i sami da nije dobro. Sigurno vas ne zovu na policijsku zabavu ili ispraćaj suca prekršajnog suda u mirovinu – s tamburašima.

Na papiru Alpine ima moć, 1,8-litreni turbobenzinski motor s 252 KS i najveću brzinu od 250 km/h. No tijekom fotosessiona vozač nije bio u napasti da stisne pedalu gasa, on čak nije ni bio u vozilu, a sportski kupe čak i nije bio na cesti – sa svoja četiri kotača. Automobil je prevozila vučna služba pa je kazna pomalo bizarna.

Očigledno je vozač vučne službe bio prebrz, a kamera je snimila registraciju Alpinea. Tako ispada da se vozač kamiona spasio, a vozač Alpinea imao je male neugodnosti. U Francuskoj je očigledno slanje kazni automatizirano. Da je netko doista pogledao ovu fotografiju sigurno se ne bi trudio spremiti je u kuvertu i poslati je…