Jedna spašena beba: Češki policajci morali su razbiti staklo na automobilu…

Organizam malog djeteta ne može se učinkovito boriti s vrućinom...

Češka policija objavila je informaciju o intervenciji kojom je spriječena katastrofa. U ponedjeljak, 18. srpnja, oko podneva, jedna žena je primijetila parkiran automobil s minimalno otvorenim prednjim bočnim prozorom i djetetom u autosjedalici na stražnjem dijelu. Policijski službenik koji je poslan na lice mjesta primijetio je da se beba u ovom Nissanovom SUV-u znoji i glasno plače. Zabrinuti za njegovo zdravlje, policajci su razbili prozor i izvadili bebu iz automobila.

Zatim su ostali na mjestu događaja do dolaska majke. Rekla je policajcima da je upravo obavila neki posao i da se trebala brzo vratiti. Šestmjesečna beba je iz predostrožnosti odvezena u bolnicu na pregled. Srećom, slučaj je dobro završio.

Svake godine deseci sličnih slučajeva koji završe tragično. Nisu samo mala djeca ugrožena, već i životinje. Otvoreni prozor ne igra nikakvu ulogu. Temperature unutrašnjosti ljeti mogu porasti iznad šezedeset stupnjeva. Organizam malog djeteta ne može se učinkovito boriti s vrućinom, dolazi do pregrijavanja i već za nekoliko desetaka minuta cijela situacija može biti kobna. Isto vrijedi i za životinje.