Isporučena je prva Rimčeva Nevera: Kupac je prvak Formule 1!

S 1914 KS, Nevera može ubrzati od 0 do 100 kmh za 1,85 sekundi i u više svjetskih izbora priznata je kao najbolji automobil u svojoj klasi

Samo mjesec dana nakon što je prva Rimac Nevera s oznakom #000, spremna za proizvodnju, izašla iz Rimačevog pogona u Zagrebu, automobil s oznakom #001 isporučen je svom vlasniku – svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. i velikom zagovaratelju održive ekonomije Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku, Nico Rosberg je posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj i iz prve ruke vidio najnovija dostignuća unutar Rimac grupe.

Proizvodnja prvog električnog hiperautomobila krenula je u novom pogonu Rimca u Jankomiru. Prva godina proizvodnje je već rasprodana. Gotovo svaka glavna komponenta automobila dizajnirana je, konstruirana i izrađena u Rimcu. Sastavljanje vozila traje oko pet tjedana.

Predstavljajući širok raspon mogućnosti prilagodbe dostupnih kupcima, automobil #000 – koji će Rimac zadržati – završen je u svjetloj Callisto Green boji. Za automobil #001, Nico je odabrao agresivniju specifikaciju opisanu kao punu specifikaciju Batmobilea.

Sa Stellar crnom bojom eksterijera, unutrašnjost je presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom Nico Rosberg na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca nalazit će se u Kneževini Monako, Rosbergovom domu, čime će postati prvi potpuno električni hiperautomobil u suverenoj državi.

Nico Rosberg bio je dio putovanja Rimca otkad je prvi put osobno vidio koncept C_Two – koji će postati Nevera – prije nekoliko godina. Vjerovao je u Matinu viziju Nevere od samoga početka.

Rosberg je rekao:

– Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim auto broj jedan. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije elektrifikacije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od samog početka da bude, ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži – već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može učiniti.

S 1914 KS, Nevera može ubrzati od 0 do 100 kmh za 1,85 sekundi i u više svjetskih izbora priznata je kao najbolji automobil u svojoj klasi.