Fordov električni div za policiju: Moćno ubrzanje i sjedala ojačana čelikom!

Sve više policijskih jedinica u Americi prelazi na električna vozila jer im ona omogućuju niže troškove korištenja
Amerika je zemlja ekstrema, a široke ceste i avenije samo hrane tu ideju. Da u retrovizorima vidite ovu električnu grdosiju u policijskim bojama i s uključenim rotirkama, noge bi vam se odsjekle. Fordov full-size električni pick-up F-150 Lightning u pripremi je i za policijsku uporabu.
Prototip električnog policijskog pick-upa impresionira izgledom, ubrzanjima, a ima i puno prostora za pohranu. Opremljen je sjedalima ojačanim čelikom, a vanjsku agresivnost naglašava i bull bar. Ford se nada brojnim narudžbama američkih agencija za provođenje zakona.
Puni naziv ovog monstruma teškog više od tri tone je Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle i temelji se na Fordovom novom električnom pick-upu F-150 Lightning. Prednost ovog vozila je ekstremno ubrzanje do 100 km/h za samo četiri sekunde, a mana mu je da u potjerama vjerojatno nema izdržljivost V8 ili V6 presretača. Domet Lightninga je, po tvorničkim mjerenjima, oko 500 km s većom baterijom. 
Ispod prednje haube je veliki prostor za pohranu u koji se mogu smjestiti dijelovi opreme. Tu je i utovarni prostor na stražnjem dijelu vozila, koji je, unatoč dvostrukoj kabini dugačak 170 cm. Reflektori ili drugi električni uređaji mogu se koristiti na mjestu zločina ili na mjestu nesreće s pogonskom baterijom i utičnicama.
Ford ima cijeli odjel koji savjetuje američku policiju o kupnji i posebnoj opremi hitnih vozila. Sve više policijskih jedinica u Americi prelazi na električna vozila jer im ona omogućuju niže troškove korištenja.