Kamper za bicikle: Slatko, (relativno) povoljno, ali i fizički zahtjevno ljetovanje!

Logično, ovakav kamper nastao je u Danskoj koje je ravna poput nogometnog igrališta

Udoban krevet za dvije osobe i preklopni prostor za 4 odrasle osobe za večeru, opuštanje i kampiranje u stilu. Djeluje kao kamperska idila, zar ne? No da biste kampirali u danskom Wide Path kamperu trebate se i namučiti. Naime, ovo je jedan od kampera za bicikle, težak je oko 80 kilograma, dugačak je metar i pol (prije nego što se rastegne), a i poprilično je visok pa ćete osjetiti svaki nalet vjetra.

Logično, ovakav kamper nastao je u Danskoj koje je ravna poput nogometnog igrališta. Teško je zamisliti bicikliste koji ga vuku na alpskim prijevojima. Čini se zanimljivim za vlasnike električnih bicikala, ali i tim modelima će brzo isprazniti baterije.

Stražnji dio kampera preklapa se preko prednjeg, kako bi se olakšalo postavljanje. To se može učiniti za samo 3 minute. Na službenim stranicama piše da unutrašnjost kampera nudi prostor za sjedenje sa stolom koji se može pretvoriti u ležaj za dvije osobe, koje se stvarno vole. Krevet je dugačak 200 cm, ali je širok samo 90 cm pa se doista morate voljeti, odnosno biti u ranoj fazi veze kada vam ljubav daje i ekstra snagu za pokretanje ove kutije na kotačima. Cijena? Oko 4700 eura! Nije malo, ali i nije puno ako se želite pohvaliti da idete na godišnji odmor s kamperom! Nitko ne mora vidjeti da nemate dizelsku grdosiju od 70.000 eura, nego ciglu koju pokreću mišići.