Muke za policajce: Ispisivali su previše prometnih kazni pa im je sud zabranio da to čine…

U Menifeeju je revizija otkrila da prometne kazne čine više od polovice gradskih prihoda

Postoji jedna filozofska škola (uvjetno rečeno) koja tvrdi da kažnjavanje vozača služi samo zbog punjenja proračuna. Naravno, mogli bismo se zapitati kako bi naše ceste izgledale bez prometnih kazni?! Vjerojatno bi se na njima i tradicionalno sedirani Mad Max tresao od straha za svoj život. No evo jednog primjera iz inozemstva – mjesto Menifee u Arkansasu dobilo je zabranu pisanja i naplate prometnih kazni za prebrzu vožnju tijekom sljedećih godinu dana samo zbog toga što su tamošnji policajci pokazali neviđenu revnost, izvještava THV 11. Menifee ima 274 stanovnika, a vlasti su kršile arkansaške zakone, koji zabranjuju da više od 30% gradskih prihoda dolazi od prometnih kazni. U Menifeeju je revizija otkrila da prometne kazne čine više od polovice gradskih prihoda. Grad je utržio više od 120.000 dolara u prometnim kaznama samo tijekom 2020, a sad je reagirao sud i zabranio policiji pisanje kazni.

Za ovaj nesvakidašnji događaj gradonačelnik Menifeeja Gary Green krivi načelnika policije Menifeeja Johna Randalla:
– Kada sam ga zaposlio, rekao sam: ne možemo pisati kazne do 10 milja. No policajci su pisali kazne i za brzine do 10 milja od ograničenja – kaže gradonačelnik.

Dakle, sada lokalna policija ne smije neko vrijeme ispisivati kazne, ali to ne znači da ih više neće biti i da će se u Menifeeju održavati tajna audicija za jedanaesti nastavak Brzih i žestokih. Naime, na području SAD-a djeluje više policijskih službi, a neke su nadležne i za Menifee. Sigurno je, pak, da će se broj kazni radikalno smanjiti.