Kako rješavaju probleme u Norveškoj? Snimio se kako vozi 292 km/h u tunelu pa ide u zatvor i doživotno ostaje bez vozačke!

Osumnjičenik navodi da je svoj motocikl posudio drugima te da on nije osoba sa snimci

Jedan Norvežanin je osuđen je na godinu i pol zatvora te doživotnu zabranu vožnje nakon što ga je policija uhitila zbog prebrze vožnje prošlog svibnja. Motociklist je olakšao posao policiji jer se sam snimio kako vozi 292 km/h. Inicijalno ga je policija zaustavila nakon jedne jurnjave na motociklu, nakon čega je uhićen, javlja norveški NRK. Kamera je bila postavljena na njegov motocikl i pronađene su snimke koje dokazuju da je muškarac vozio motocikl ekstremnim brzinama između srpnja 2020. i svibnja 2021. Vlasti su se usredotočile samo na najteže prekršaje, optužujući vozača za 56 ozbiljnih prekršaja prekoračenja brzine. Na sudu je osuđen na 18 mjeseci zatvora, uz doživotnu zabranu posjedovanja vozačke dozvole. Međutim, takve zabrane u Norveškoj omogućuju ponovno podnošenje zahtjeva za dozvolu nakon pet godina.

Najekstremniji video snimljen je 10. rujna 2021. Na njemu se vidi kako muškarac juri kroz tunel brzinom od 292 km/h. Nakon testiranja motocikla, policija tvrdi da je stvarna brzina vožnje bila bliža 263 km/h, ali to je ipak 183 km/h prebrzo. Policija je pronašla i snimke vozača kako pretječe s desne strane i vozi 210 km/h na cesti gdje je ograničenje 60 km/h. Osumnjičenik navodi da je svoj motocikl posudio drugima te da on nije osoba sa snimci, ali nije se mogao sjetiti koji su to vozači. Vozio je BMW S1000 RR od 199 KS iz 2016. godine.