I policija zna igrati po novim pravilima: Na navigaciji ostavlja poruke o lažnim radarima!

Policajci su oduševljani rezultatima jer vozači usporavaju, a neki vozači su bijesni...

Čini se da vozači i jedinice prometne policije igraju vječnu šahovsku igru, a ona je u nekim državama sve kompleksnija. Na primjer, u Velikoj Britaniji. Tamo vozači na servisu za mape, Wazeu (u vlasništvu Googlea), ostavljaju poruke o tome gdje se nalaze prometni radari.

Sada je, pak, policija počela uzvraćati udarce. Naime, jedinice prometne policije u Surreyju počele su ostavljati poruke o policijskim patrolama i radarima na određenim dionicama cesta, a njih tamo – nema! Upozorenje traje od 10 do 20 minuta. Policajci su oduševljani rezultatima jer vozači usporavaju, a neki vozači su bijesni jer smatraju da policija ne smije ostavljati lažne informacije te da se službenici žele da ih je premalo, a imaju vremena ostavljati poruke na društvenim mrežama i baviti se ovakvim aktivnostima.

Policija je hladno odgovorila da nije odgovorna za značajne rezove u  proračunima, koji su u posljednjih nekoliko godina desetkovali prometne jedinice u zemlji te da odgovore na manjak ljudstva treba potražiti na drugim adresama.