Ferrarijev ljepotan: Otkriven je SUV Purosangue s moćnim V12 motorom!

Lansirni model ima pogon na sve kotače te 6,5-litreni atmosferski V12 koji razvija 725 KS i 716 Nm okretnog momenta

Možda je Ferarri zadnji stigao na zabavu – u segment luksuznih SUV-ova, ali je, ako nas pitate, dizajnirao najljepši automobil, budući klasik. DBX, Urus, Bentayga…, ne mogu se vizulano mjeriti sa SUV-om iz Maranella.

Purosangue je obiteljski automobil, ako obitelj ima razumjevanje za moćna ubrzanja i G sile od kojih vam se stišće želudac. Karakteristika Purosanguea su i bočna vrata koja se otvaraju jedna nasuprot drugima. Ferrari se odlučio za crossover karoseriju koja je tek 15 cm udaljena od tla. Dakle, ovo nije terenski auto, ali je stilski i sportski komad.

Purosangue je dugačak gotovo 497 cm.  Lansirni model ima pogon na sve kotače te 6,5-litreni atmosferski V12 koji razvija 725 KS i 716 Nm okretnog momenta, te se vrti do 8250 okretaja. Mjenjač je osamobrzinski s dvostrukom spojkom koji je postavljen straga, baš kao na Ferrarijevim GT automobilima i pomaže Purosangueu u impresivnoj raspodjeli težine 49:51. Očekuju se V8 i V6 modeli.

Purosangue ubrzava za 3,3 sekunde do 100 km/h te postiže 310 km/h. Ne sumnjamo da će knjiga narudžbi biti puna u godinama koje slijede…