MG4 Electric: Kineski električni automobil koji bi cijenom mogao zadati ozbiljan udarac europskoj konkurenciji!

Uz sedmogodišnje jamstvo, iznimno je atraktivna početna cijena: 29.490 eura, što je dramatično manje od europskih konkurenata

Nećemo previše pisati o ugaslom engleskom brendu MG, koji je oživio u Kini (vlasnik je SAIC). Uglavnom, ovaj proizvođač sada se vratio na europski kontinent i u Hrvatsku, a kreće i s novom ponudom modela. Jedan od nadolazećih je električni kompakt MG4 Electric, koji je nedavno predstavljean, a sad mu je poznata i iznimno kompetitivna cijena. 

To je prvi model na novoj MSP-EV platformi tvrtke, skalabilnoj modularnoj šasiji koja će omogućiti razvoja automobila od malih gradskih modela do velikih limuzina. Prtljažnik MG4 Electrica je volumena 363 litre. Automobil ima dva digitalna zaslona, ​​jedan od sedam inča iza upravljača i drugi središnji, od 10,25 inča.

Između dugog međuosovinskog razmaka i baterije (najtanje na tržištu, prema MG-u, sa samo 11 centimetara širine), navodno je puno prostora u kabini. MG4 Electric bit će dostupan u dvije varijante. Prva ima bateriju od 51 kWh, što mu omogućuje domet od 350 kilometara. Druga, sa 64 kWh, može dosegnuti 450 kilometara.

U oba slučaja snaga motora iznosi 150 kW (204 KS), a tu je i 250 Nm okretnog momenta. To vam omogućuje da od 0 do 100 km/h stignete za manje od osam sekundi, čak i uz težinu od 1655 kilograma. Brzim punjenjem od 135 kW na izmjeničnoj struji trebat će oko 35 minuta da dođe od nule do 80% napunjenosti.  Što se tiče kočionog sustava, on će biti tipa by Wire, odnosno bez fizičke veze između papučice i kočnice.

Od osnovne završne obrade nazvane Standard (postoje još dvije: Comfort i Luxury), ima standardne elemente kao što su 360-stupanjske kamere, glasovna kontrola, pomoćnik za poluautonomnu vožnju i ultrazvučne kamere i radare za sustave aktivne sigurnosti.

Uz sedmogodišnje jamstvo, iznimno je atraktivna početna cijena: 29.490 eura, što je dramatično manje od europskih konkurenata. Osnovni modeli električnih kompaktnih automobila kreću od 38 tisuća eura…