Goodyer s gumama bez zraka prvo osvaja Mjesec pa se seli na Zemlju!

Goodyear u ovom partnerstvu nudi svoju stručnost u kontruiranju i proizvodnji guma, kao što je već pokazao u sudjelovanju u projektu Apollo 11 prije 53 godine

Goodyear je krenuo u proizvodnju lunarnih guma za vozila u suradnji s Lockheed Martinom i General Motorsom, a očekuje se da će projekt biti gotov 2025. godine. Tvrtke se nadaju da će biti prve koje će uspostaviti dugoročne operacije komercijalnih vozila na Mjesecu. Goodyear u ovom partnerstvu nudi svoju stručnost u kontruiranju i proizvodnji guma, ključnoj komponenti za putovanje Mjesečevom površinom, kao što je već pokazao u sudjelovanju u projektu Apollo 11 prije 53 godine.

Kako bi povećao lunarnu mobilnost i izdržao teške okolnosti na Mjesecu, Goodyear koristi svoju u tehnologiju guma bez zraka, koja se sada koristi na Zemlji s mikromobilnošću, autonomnim šatlovima i putničkim vozilima.

– Sve što smo naučili izradom guma za izuzetno teška radna okruženja na Mjesecu pomoći će nam da napravimo bolje bezračne gume na Zemlji – rekao je Chris Helsel, viši potpredsjednik, globalne operacije i glavni tehnološki direktor u Goodyearu.