Tvoje lice izgleda poznato: Podsjeća li vas Mitsubishi ASX na jedan automobil?

Mitusbishi je dio koncerna s Nissanom i Renaultom, a veze s potonjom markom vide se na novom ASX-u

Mitsubishi je predstavio najnoviju generaciju malog gradskog crossovera ASX-a, koji će se prodavati na preostalim europskim tržištima marke. I odmah recimo – novi je model praktički identičan Renault Capturu, s jedinom vidljivom razlikom koja se odnosi na ukrase prednje maske, dok su čak i kotači isti kao na Renault Capturu. Baš kao i vanjski dizajn, Mitsubishi je kopirao Renaultove opcije motora, koje su već poznate ljubiteljima francuskog vozila. Ponuda se otvara 1,0-litrenim trocilindričnim motorom koji razvija 91 KS. Zatim, tu je 1,3-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji je dostupan s dvije izlazne snage i ima 12-voltnu blago hibridnu tehnologiju. Pogonski sklop nudi se 140 KS i ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te 158 KS. Ponudu zaokružuje 1,6-litreni plug-in hibridni pogonski sklop koji kombinira dva elektromotora i ima bateriju od 10,5 kWh, koja ASX-u omogućuje da prijeđe do 49 km samo na struju, te isporučuje 159 KS. Dakle, sve isto kao i kod Captura.

U kabini ista priča, a kupci mogu odabrati koliko žele potrošiti. Kupci se mogu odlučiti za veliki 10.25 digitalni zaslon za vozača koji ima 3D navigaciju i potpuno je prilagodljiv. Dostupan je i ekran od sedam inča, ako želite malo uštedjeti. Captur, oprostite ASX, zadržao je svoje kompaktne proporcije te posjeduje i klizno stražnje sjedalo koje pruža više prostora za noge ili veći prtljažnik, šta god vam trebalo.

Zahvaljujući toj značajci zapremina prtljažnika može narasti s 332 litre na 401 litru. Prodaja novog Mitsubishija ASX iz 2023. započet će u ožujku 2023. u odabranim europskim tržištima na kojima je marka još uvijek aktivna.