Volkswagen o problemima s plinom: Možda ćemo dio proizvodnje automobila morati preseliti iz Njemačke!

Volkswagen upravlja tvornicama automobila u Portugalu, Španjolskoj i Belgiji, zemljama u kojima se nalaze LNG terminali i pretpostavlja se da će se tamo seliti proizvodnja iz Njemačke ako će biti problema s plinom

Opskrba plinom je neizvjesna, a ne moramo vas posebno informirati zašto je tako. Njemačka industrija snažno je pogođena, odnosno pravi logistički problemi se tek naziru. Ruski plinovodi su zatvoreni, s druge strane, skladišta su puna, ali će se i relativno brzo isprazniti. Njemačka industrija pokušava osigurati rezervna rješenja, a sad se oglasio i Volkswagen, koji će daljnju krizu s plinom pokušati razriješiti alociranjem dijelom proizovodnje automobila. Volkswagen upravlja tvornicama automobila u Portugalu, Španjolskoj i Belgiji, zemljama u kojima se nalaze LNG terminali i pretpostavlja se da će se tamo seliti proizvodnja iz Njemačke ako će biti problema u opskrbi s plinom. Također, Volkswagen ima i tvornice u Slovačkoj i Češkoj, koje ovise o ruskom plinu.

VW je objavio da bi trebao u sljedećih 5 do 6 mjeseci nastaviti s dogovorenom proizvodnjom u Njemačkoj, ali nakon toga će mnogo toga biti neizvjesno. Nije samo veliki koncern direktno u opasnosti, odnosi se to i na niz dobavljača dijelova za Volkswagenove automobile, koji se također bore s neizvjesnošću u opskrbi plina i visokim cijenama energije.