Zamjena je nužna: Dolazi vrijeme za zimsku tekućinu za pranje stakala!

Zimska sredstva za pranje prozora sadrže drugačiju komponentu šampona te alkohole poput etanola i glikola za snižavanje točke smrzavanja

Jesen je, čini se, došla naglo, a niske jutarnje temperature kao da već sad najavljuju zimu. Automobile treba pripremiti za najhladnije godišnje doba, a osim zimskih guma, najvažnije je osigurati da tekućina za pranje vjetrobranskog stakla bude prikladna – zimska. Ljetne tekućine obično sadrže samo vodu kao otapalo, što je nedovoljno za mraz. Promijenite tekućinu za pranje stakala na vrijeme, odnosno potrošite ljetnu što prije i u posudu ulijte zimsku.

Ljetne tekućine u svojim šamponima imaju sredstava za otapanje ostataka kukaca na vjetrobranskom staklu. Zimska sredstva za pranje prozora sadrže drugačiju komponentu šampona te alkohole poput etanola i glikola za snižavanje točke smrzavanja.

U pravilu postoje i koncentrati za zimska sredstva za pranje prozora, oni su obično jeftiniji od gotovih mješavina i razrjeđuju se vodom prije upotrebe. Svako rješenje je bolje od ljetne tekućine koja se na niskim temperaturama može zamrznuti ili se lediti korištenjem i nanošenjem na vjetrobransko staklo te smanjiti vidljivost.