Zaglavila se u najgorem trenutku: Policijski službenici lovili su biciklista pa nisu mogli otvoriti vrata na svojoj Tesli!

Glasnogovornik policije potvrdio je incident i naveo je da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika te da će svi policajci biti upoznati

Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme od trenutka kada ih koristi policija u švicarskom gradu Baselu, a to je od 2019. godine. Ipak, sada je očito previše jer ih je službeni Tesla Model X 100D  doveo u sramotnu situaciju tijekom potjere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svjedoči da su se elektronički kontrolirana vrata blokirala tijekom potjere i nisu se mogla otvoriti.

Tijekom akcije policijski službenici zamolili su dvojicu biciklista da stanu, jedan je postupio po uputama, a drugi je pobjegao. Policajci su potom pokušali izaći iz Tesle jer su htjeli zaustaviti biciklista. Međutim, to nije uspjelo jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izvještaju. Dakle, policajci nisu mogli izaći iz automobila.

Biciklist je tada primijetio da ne možemo izaći iz vozila (naša se vrata nisu mogla ponovno otvoriti unatoč tome što je vozilo stajalo) i nastavio je bijeg kroz Sandgrubenstrasse – stoji u izvještaju. Poletni biciklist iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pješačkim tempom ispred Tesle i navodno je zafrkavao službene osobe.

Naposljetku se navodi da je čak krenuo prema policijskom automobilu i zabio se u njega. Na kraju, policajac je uspio otvoriti prozor na suvozačevom mjestu i zgrabio je biciklista. Potom je izašao kroz prozor i dovršio akciju.

Glasnogovornik policije potvrdio je incident i naveo je da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika te da će svi policajci biti upoznati… Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu otvoriti vrata je iznimno opasna. Pogotovo u slučaju pucnjave ili požara.