Prevozio je 4300 automobila: Veliki brod koji se prevrnuo izrezan je na šnite poput kruha i uklonjen!

Sada su se pojavile fotografije segmenata u kojem se još vide automobili, koji su bili uskladišteni u brodu

Ubrzo nakon što je 8. rujna 2019. godine zaplovio iz luke u Brunswicku u američkoj saveznoj državi Georgija brod MV Golden Ray, natovaren s 4300 novih Kija, Mercedesa, Chevroleta…, prevrnuo se na bok. Dvjesto metara dugačkom brodu (porinut je 2017. godine u Južnoj Koreji) nije bilo spasa. Žrtava na sreću nije bilo, a lokalnim vlastima ostao je ogroman problem koji treba ukloniti.

Iz broda su ispumpani gorivo i ulje, koji su mogli onečistiti okoliš, a neko vrijeme se razmišljalo što s njim. Na kraju je izabrana tehnološki zahtjevna opcija: brod su poput štruce kruha prerezali na više mjesta velikom pilom i u segmentima ga uklonili.

Iznad broda su parkirali ogromnu dizalicu, koja ima i pilu. Nju su podvukli ispod trupa i prepili ga u osam dijelova potezanjem lijevo-desno. Pritom su prepilili i brojne automobile. Tijekom ove operacije očekuju se brojni požari, a u blizini će biti i specijalni timovi koji će skupljati ulje i gorivo koje će istjecati u more.

Svi segmenti broda potom su transportirani dalje od obale i odbačeni na dno oceana još 2021. godine… Sada su se pojavile fotografije segmenata u kojem se još vide automobili, koji su bili uskladišteni u brodu.