Ruski div težak više od tri tone: Ovo je novi Aurus Komendant!

Ovu grdosiju pokreće hibirdni sustav čija je okosnica 4,4-litreni V8 motor s dva turbo punjača koji razvija 598 KS i 880 Nm okretnog momenta

Kako bi izgledao križanac Bentley Bentayge i Rolls-Royce Cullinana? Možda na to pitanje najbolje odgovori Aurus Komendant, ruski luksuzni SUV. Aurus vam je možda poznat i po limuzini u kojoj se vozi ruski predsjednik Vladimir Putin, jedan od najnepopularnijih svjetskih lidera. Sada je ruski proizvođač odlučio igrati na terenu protiv najboljeg svjetskog para, Bentleya i Rolls-Roycea.

Vizualno se Komendant ne može pohvaliti osobitom originalnošću, ali cilj je bogatoj klijenteli osigurati interijer vrijedan njihova stanja na tekućem računu. U tome je golemi Aurus (dužina 538 cm, masa 3235 kg) i uspio, barem na prvi pogled. Koža i ekrani dominiraju u kabini, a brojne elementne moguće je i posebno konfigurirati.

Ovu grdosiju pokreće hibirdni sustav čija je okosnica 4,4-litreni V8 motor s dva turbo punjača koji razvija 598 KS i 880 Nm okretnog momenta. Pogon na sve kotače je u serijiskoj opremi, kao i devetstupanjski automatik. Ubrzanje do 100 km/h je za 6,5 sekundi, a maksimalna brzina je 220 km/h. Potrošnja je nimalo skromnih 18,5 l/100 km.

U trenutnom nedostatku zapadnjačke robe ruski oligarsi dobili su novu skupu igračku. Što se proizvodnje tiče, tke treba vidjeti hoće li Aurus uopće izaći s proizvodnih traka. Mnogo njegovih komponenti sigurno je pod udarom sankcija… Cijena je gotovo 600.000 eura.